Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na třešňový dezert s tvarohem a mascarpone ve sklenici. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Třešňový dezert s tvarohem a mascarpone ve sklenici
Co budeme potřebovat:
- 500 g třešní
- 200 g čokoládových sušenek
- 2 lžíce amaretta
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- 2 kelímky Mascarpone
- 1 kelímek měkkého tvarohu
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 3 lžíce javorového sirupu
- 4 lžíce vaječného likéru
Jak budeme postupovat:
1. Třešně omyjte, několik si jich nechte na ozdobu a zbytek vyjměte a vypeckujte. Sušenky rozlámejte na menší kousky a pokapejte je amarettem. Vyšlehejte smetanu ke šlehání.
2. V míse přidejte mascarpone, tvaroh, vanilkový cukr, javorový sirup a vaječný likér. Vše dobře promíchejte. Pak opatrně vmíchejte šlehačku.
3. Připravte si velkou dezertní sklenici, do které navrstvíte: krém – třešně – piškoty.
4. Dezert dejte do lednice alespoň na 2 hodiny. Nakonec ozdobte třešněmi a podávejte.
Náš tip: Pokud nemáte velký dezertní pohár, můžete tento dezert připravit v malých skleničkách nebo například ve skleněné zapékací misce.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Doporučujeme také tento rychlý citronový cheesecake ve sklenici!