Třešňový dezert s tvarohem a mascarpone ve sklenici – luxusní vzhled a lahodná chuť!

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na třešňový dezert s tvarohem a mascarpone ve sklenici. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Třešňový dezert s tvarohem a mascarpone ve sklenici
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Třešňový dezert s tvarohem a mascarpone ve sklenici

Co budeme potřebovat:
  • 500 g třešní
  • 200 g čokoládových sušenek
  • 2 lžíce amaretta
  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 2 kelímky Mascarpone
  • 1 kelímek měkkého tvarohu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 4 lžíce vaječného likéru

Jak budeme postupovat:

1. Třešně omyjte, několik si jich nechte na ozdobu a zbytek vyjměte a vypeckujte. Sušenky rozlámejte na menší kousky a pokapejte je amarettem. Vyšlehejte smetanu ke šlehání.

2. V míse přidejte mascarpone, tvaroh, vanilkový cukr, javorový sirup a vaječný likér. Vše dobře promíchejte. Pak opatrně vmíchejte šlehačku.

3. Připravte si velkou dezertní sklenici, do které navrstvíte: krém – třešně – piškoty.

4. Dezert dejte do lednice alespoň na 2 hodiny. Nakonec ozdobte třešněmi a podávejte.

Náš tip: Pokud nemáte velký dezertní pohár, můžete tento dezert připravit v malých skleničkách nebo například ve skleněné zapékací misce.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Doporučujeme také tento rychlý citronový cheesecake ve sklenici!