Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na rychlou pochoutku z lilku a papriky.

Pochoutka z lilku a papriky
Co budeme potřebovat:
- 1 kg lilku
- 600 g paprik
- 100 g petržele
- 1 stroužek česneku
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- olej – na smažení

Jak budeme postupovat:
1. Lilek nakrájejte na krátké silné proužky.
Pokud jsou hořké, posypte je solí a nechte 40-50 minut odležet. Poté je omyjte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovými utěrkami.

2. Lilky posypeme solí a položíme je na rozpálenou pánev, do které jsme nalili trochu oleje. Za pravidelného míchání smažte do změknutí a zhnědnutí. Přeneste je na talíř.

3. Papriky očistěte od stopek a semen. Nakrájejte je na malé kousky.

4. Papriky opékejte na pánvi, na které jste opékali lilky: 12-13 minut, dokud nejsou hotové, na mírném ohni, pod pokličkou.


5. Omytou a osušenou petržel nasekejte najemno.
6. Polovinu lilku rozložte do hluboké pánve nebo zapékací misky.

7. Povrch posypte polovinou jemně utřeného česneku a polovinou nasekané petrželky.


8. Polovinu paprik položte na vrstvu petržele. Podle chuti osolte a opepřete mletým černým pepřem.

9. Kroky 6, 7 a 8 zopakujte ještě jednou. Nakonec povrch druhé vrstvy paprik posypte trochou nasekané petrželky.

10. Zeleninu uložte na 2 hodiny do chladničky.

Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také tyto vláčné vajíčkové muffiny, které poslouží jako horká snídaně, svačina či jednohubky.