Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na rychlou pochoutku z lilku a papriky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pochoutka z lilku a papriky
Co budeme potřebovat:
- 1 kg lilku
- 600 g paprik
- 100 g petržele
- 1 stroužek česneku
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Lilek nakrájejte na krátké silné proužky.
Pokud jsou hořké, posypte je solí a nechte 40-50 minut odležet. Poté je omyjte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovými utěrkami.
2. Lilky posypeme solí a položíme je na rozpálenou pánev, do které jsme nalili trochu oleje. Za pravidelného míchání smažte do změknutí a zhnědnutí. Přeneste je na talíř.
3. Papriky očistěte od stopek a semen. Nakrájejte je na malé kousky.
4. Papriky opékejte na pánvi, na které jste opékali lilky: 12-13 minut, dokud nejsou hotové, na mírném ohni, pod pokličkou.
5. Omytou a osušenou petržel nasekejte najemno.
6. Polovinu lilku rozložte do hluboké pánve nebo zapékací misky.
7. Povrch posypte polovinou jemně utřeného česneku a polovinou nasekané petrželky.
8. Polovinu paprik položte na vrstvu petržele. Podle chuti osolte a opepřete mletým černým pepřem.
9. Kroky 6, 7 a 8 zopakujte ještě jednou. Nakonec povrch druhé vrstvy paprik posypte trochou nasekané petrželky.
10. Zeleninu uložte na 2 hodiny do chladničky.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také tyto vláčné vajíčkové muffiny, které poslouží jako horká snídaně, svačina či jednohubky.