Jarní plodiny se pomalu začínají dostávat do našich kuchyní a my se již těšíme na čerstvou sezónní zeleninu a ovoce. Když už přemýšlíme o tom, co nám letošní zelená sezóna nabídne v dezertech a hlavních jídlech, řekli jsme si, že je načase vnést trochu svěžesti, čerstvosti a barev i do našich snídaní. Připravte si tyto nádherné, zlatavě hnědé a vláčné vajíčkové muffiny se zeleninou, které poslouží jako teplá snídaně, svačina nebo předkrm na stůl.

Vajíčkové muffiny se zeleninou
Co budeme potřebovat:
- 6 ks vejce
- 100 ml smetana ke šlehání
- 2 PL olej
- 1 ks červená paprika
- 1 ks žlutá paprika
- 1 ks jarní cibulka (svazek)
- 100 g šunka
- 50 g tvrdý sýr
- podle chuti sůl, mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
- Papriky očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Jarní cibulku a její větvičky nakrájejte na tenké plátky.
- Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a šunku nakrájejte na kostičky.
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou zeleninu a šunku. Osolte, opepřete a opékejte, dokud zelenina mírně nezměkne, asi 6 minut.
- Do vymazané a moukou vysypané formy na muffiny nebo do papírových košíčků či silikonových formiček dávejte lžící pečenou zeleninu a šunku – zhruba do poloviny.
- V míse rozšlehejte vejce se smetanou a lehce je osolte a opepřete. Zeleninu zalijte vejci, ale nechte si místo na sýr.
- Povrch muffinů posypte sýrem a dejte péct do trouby asi na 20 minut, dokud nebudou krásně hnědé a zlatavé. Hotovo!
Pokud Vás tento inspirativní recept na vajíčkové muffiny zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme: Stačí Vám 4 ingredience a 10 minut – během chvíle máte teplou a chutnou snídani.