Brynzové pirohy jsou vynikající – na tom se shodnou všichni milovníci brynzy. Ale co to tentokrát zkusit trochu jinak? Inspirujte se našim jedinečným receptem na dýňové ravioli s brynzou a šalvějovým máslem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dýňové ravioli s brynzou a šalvějovým máslem
Co budeme potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 4 ks žloutku
- 200 g dýně hokkaido
- 250 g brynzového másla
- čerstvé lístky šalvěje
Jak budeme postupovat:
1. Omytou dýni nakrájejte na kostičky a uvařte nad párou. Uvařenou dýni rozmixujte na jemnou kaši a nechte vychladnout. Dýňové pyré pak dejte do mísy a smíchejte ho se žloutky. Tuto směs pomalu přidávejte k mouce a vypracujte tuhé, nelepivé těsto. Pokud se těsto lepí, přidejte více mouky. Hotové těsto nechte asi 60 minut odpočívat v chladničce.
2. Vykynuté těsto rozválíme a vykrájíme čtverce. Na každý čtverec dejte lžičku brynzy a spojte ho čistým čtvercem těsta. Připravené ravioli položte na prkénko vysypané moukou.
3. Vodu dejte do velkého hrnce a přiveďte ji k varu. Když se voda začne vařit, vhoďte do ní připravené ravioli. Vařte asi 2 minuty.
4. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte několik lístků nasekané čerstvé šalvěje. Touto směsí přelijte uvařené ravioli. Nakonec posypte ořechy a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také telecí medailonky se šalvějí – neodolatelná kombinace chutí!