Špenát, brynza a rajčata – lahodná nádivka zabalená do plátku krůtího masa, které je navíc doplněno lahodnou slaninou. Přesně takové jsou tyto krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty
Co budeme potřebovat:
- 700 g krůtích prsou
- 50 g špenátu
- 8 ks sušených rajčat v oleji
- 100 g brynzy
- 8 slaniny
- 500 ml kuřecího vývaru
- sůl – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
- olivový olej
Jak budeme postupovat:
1. Omytá a očištěná krůtí prsa nakrájejte na silné plátky. Přikryjte je potravinovou fólií a osušte.
2. Osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a doprostřed každého plátku přidejte špenát, brynzu a sušená rajčata. Plátky masa srolujte a zabalte do plátku slaniny.
3. Plněná krůtí prsa osmažte na rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova.
4. Přendejte je na plech, podlijte vývarem, přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na masovou roládu se špenátem a vařenými vejci – skvělý tip na oběd.