Krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty

Špenát, brynza a rajčata – lahodná nádivka zabalená do plátku krůtího masa, které je navíc doplněno lahodnou slaninou. Přesně takové jsou tyto krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty.

Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty

Co budeme potřebovat:
  • 700 g krůtích prsou
  • 50 g špenátu
  • 8 ks sušených rajčat v oleji
  • 100 g brynzy
  • 8 slaniny
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • sůl – podle chuti
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • olivový olej

Jak budeme postupovat:

1. Omytá a očištěná krůtí prsa nakrájejte na silné plátky. Přikryjte je potravinovou fólií a osušte.

2. Osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a doprostřed každého plátku přidejte špenát, brynzu a sušená rajčata. Plátky masa srolujte a zabalte do plátku slaniny.

3. Plněná krůtí prsa osmažte na rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova.

4. Přendejte je na plech, podlijte vývarem, přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na masovou roládu se špenátem a vařenými vejci – skvělý tip na oběd.