Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte stravníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Toto zeleninové ragú s kuřecím masem vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zeleninové ragú s kuřecím masem
Co budeme potřebovat:
- 600 g kuřecích prsou
- 500 g lilků
- 2 papriky (červená a zelená)
- 2 velká rajčata
- 1-2 stroužky česneku
- 30-40 g zelené zeleniny (koriandr, petržel a bazalka)
- 20 g másla
- 2-3 lžíce oleje
- 1 lžička papriky
- 1 lžička slunečnicových semínek
- 1 lžička sušené bazalky
- ½ lžičky granulovaného česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Rozdělte ji na polovinu.
2. Do misky dejte sójovou omáčku a granulovaný česnek. Smíchejte dohromady. Do vzniklé směsi přidejte kousky masa a nechte je marinovat.
3. Lilek nakrájejte na kolečka nebo půlměsíčky (podle tloušťky) silné asi 1 cm. Položte je na talíř a posypte solí.
4. Oloupejte papriky od stopek a semen. Nakrájejte je na kousky.
5. Rajčata oloupejte a odstraňte slupku. Nakrájejte je na malé kostičky.
6. Zeleninu omyjte a osušte. Krájejte nožem.
7. Kuřecí prsa osmažte na másle na středním plameni z obou stran, dokud pěkně nezhnědnou. Odstavte z ohně.
8. Současně na jiné pánvi osmažte lilky na malém množství oleje: na středním plameni z obou stran, dokud lehce nezhnědnou.
9. Papriky smažte na pánvi, na které jste smažili lilky: 2-3 minuty za pravidelného míchání.
10. Příprava rajčatové omáčky: na pánvi, kde jste smažili maso: vložte rajčata na pánev a vařte je pod pokličkou, dokud nepustí šťávu a neudělají se z nich pyré, pravidelně míchejte.
11. Poté přidejte sójovou omáčku, která zbyla v misce po marinování masa, papriku, slunečnicová semínka, sušenou bazalku, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Omáčku promíchejte a vařte na mírném ohni další 2 minuty.
12. Do středu pánve, na které jste smažili zeleninu, rozetřete 1/3 rajčatové omáčky. Maso položte na vrchol.
13. Na pánev přidejte polovinu paprik a trochu zeleniny.
14. Přidejte polovinu lilku a na něj rozetřete 1/3 rajčatové omáčky.
15. Přidejte zbylé papriky a lilek. Zbytek omáčky rozetřete po povrchu a posypte trochou nasekané zeleniny. Mezi zeleninu přidejte česnek nakrájený na plátky.
16. Maso a zeleninu dusíme 15 minut na mírném ohni, přikryté, bez míchání.
17. Poté povrch posypte zbylou zeleninou a odstavte z ohně. Nechte mírně vychladnout.
18. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Určitě Vás zaujme: Panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátku s ragú z hlívy ústřičné.