Jen málokdo rád tráví hodiny a hodiny přípravou oběda v kuchyni. Zkuste tentokrát toto letní zeleninové rizoto. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Letní zeleninové rizoto
Co budeme potřebovat:
- 400 g rýže (arborio, carnaroli, baldo…)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 ks zelené chilli papričky
- 1 ks červené papriky
- 1 ks cukety
- 3 dl bílého vína
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 hrsti petrželky
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 100 g strouhaného parmezánu
- sůl, mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Olivový olej rozehřejte v hlubší pánvi. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova.
2. Přidejte rýži a za stálého míchání ji nechte na oleji dobře obalit. Přidejte nadrobno nakrájenou papriku, chilli, česnek a cuketu a krátce orestujte spolu s rýží. Přilijte víno a nechte ho odpařit. Postupně (po naběračkách) začněte přidávat horký vývar. Pokaždé, když se odpaří a vsákne do rýže, přidejte další naběračku a takto pokračujte asi 20 minut, dokud rizoto nezíská kašovitou konzistenci a rýže nezměkne.
3. Poté stáhněte pánev z ohně a vmíchejte nastrouhaný parmazán, nasekanou petrželku a extra panenský olivový olej. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Určitě Vás zaujme: Velmi chutný dezert s mákem a lahodným krémem – Chutná dospělým i dětem.