Domů Recepty Letní zeleninové rizoto

Letní zeleninové rizoto

Jen málokdo rád tráví hodiny a hodiny přípravou oběda v kuchyni. Zkuste tentokrát toto letní zeleninové rizoto. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.

Letní zeleninové rizoto
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Letní zeleninové rizoto

Co budeme potřebovat:

  • 400 g rýže (arborio, carnaroli, baldo…)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks zelené chilli papričky
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks cukety
  • 3 dl bílého vína
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2 hrsti petrželky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • sůl, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Olivový olej rozehřejte v hlubší pánvi. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova.

2. Přidejte rýži a za stálého míchání ji nechte na oleji dobře obalit. Přidejte nadrobno nakrájenou papriku, chilli, česnek a cuketu a krátce orestujte spolu s rýží. Přilijte víno a nechte ho odpařit. Postupně (po naběračkách) začněte přidávat horký vývar. Pokaždé, když se odpaří a vsákne do rýže, přidejte další naběračku a takto pokračujte asi 20 minut, dokud rizoto nezíská kašovitou konzistenci a rýže nezměkne.

Nepřehlédněte:
Pečené maso připravené v marinádě s křupavou slaninou, sýrem a klobásou

3. Poté stáhněte pánev z ohně a vmíchejte nastrouhaný parmazán, nasekanou petrželku a extra panenský olivový olej. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Určitě Vás zaujme: Velmi chutný dezert s mákem a lahodným krémem – Chutná dospělým i dětem.