Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kynutý meruňkový dort s drobenkou. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Kynutý meruňkový dort s drobenkou
Co budeme potřebovat:
Těsto
- 1 KL krystalového cukru
- 250 ml vlažného mléka
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- 500 g polohrubé mouky
- 3 lžíce krystalového cukru
- 1 špetka soli
- 1 ks vejce
- 100 g másla
Drobenka:
- 80 g máslo
- 6 PL krystalový cukr
- 6 PL hrubá mouka
Jěště potřebujeme:
- 700 g meruňky
Jak budeme postupovat:
1. Vytvoříme si kynuté těsto. Základní recept na kynuté těsto naleznete TU.
2. Předehřejte troubu na 180 °C.
3. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou desku, přeneste na vymazaný a moukou vysypaný plech a nechte 15 minut kynout.
4. Mezitím vypeckujte meruňky a rozpulte je. Rovnoměrně je rozložte na povrch těsta. Polevu připravíte tak, že studené máslo, cukr a hrubou mouku rozdrobíte mezi prsty, až vznikne drobenka. Poté jím posypte povrch dortu.
5. Dort pečte při 180 stupních asi 45 minut.
Z čerstvých meruněk nebo z kompotovaných meruněk můžete vždy vytvořit lahodný a neodolatelný dezert.
Přejeme dobrou chuť!
Inspirujte se také receptem na luxusní meruňkové knedlíky z tvarohového těsta: Svou chutí si Vás ihned získají!