Domů Recepty Kynutý meruňkový dort s drobenkou

Kynutý meruňkový dort s drobenkou

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kynutý meruňkový dort s drobenkou. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Kynutý meruňkový dort s posypem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kynutý meruňkový dort s drobenkou

Co budeme potřebovat:

Těsto

  • 1 KL krystalového cukru
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 500 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
  • 100 g másla

Drobenka:

  • 80 g máslo
  • 6 PL krystalový cukr
  • 6 PL hrubá mouka

Jěště potřebujeme:

  • 700 g meruňky

Jak budeme postupovat:

1. Vytvoříme si kynuté těsto. Základní recept na kynuté těsto naleznete TU.

2. Předehřejte troubu na 180 °C.

3. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou desku, přeneste na vymazaný a moukou vysypaný plech a nechte 15 minut kynout.

4. Mezitím vypeckujte meruňky a rozpulte je. Rovnoměrně je rozložte na povrch těsta. Polevu připravíte tak, že studené máslo, cukr a hrubou mouku rozdrobíte mezi prsty, až vznikne drobenka. Poté jím posypte povrch dortu.

Nepřehlédněte:
Inspirace na skvělé domácí pečivo - Křupavý a voňavý chléb

5. Dort pečte při 180 stupních asi 45 minut.

Z čerstvých meruněk nebo z kompotovaných meruněk můžete vždy vytvořit lahodný a neodolatelný dezert.

Přejeme dobrou chuť!

Inspirujte se také receptem na luxusní meruňkové knedlíky z tvarohového těsta: Svou chutí si Vás ihned získají!