Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Tyto marinované surimi tyčinky s česnekem a sójovou omáčkou vám zaberou jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný předkrm.

Marinované surimi tyčinky s česnekem a sójovou omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 250 g surimi
- sladká paprika nebo chilli paprička – podle chuti
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 3 snítky koriandru (nebo jiné zeleně)
- 150 ml oleje
- 5 lžic sójové omáčky
- 7 lžic 3% rýžového octa (nebo podle chuti; můžete použít 6% jablečný ocet)
- 1 lžička sušených bylinek
- mletý černý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:
1. Každou tyčinku surimi opatrně rozválejte a pak ji znovu srolujte, aby měla původní tvar. Marináda tak lépe pronikne dovnitř.


2. Tyčinky surimi nakrájejte na kousky a nožem vytvořte šikmé řezy.

3. Česnek nakrájejte na tenké plátky, červenou cibuli na tenké půlměsíčky a sladkou (nebo pálivou) papriku na tenké proužky. Listy koriandru natrhejte na malé kousky.

4. Na dno sklenice, ve které budeme marinovat surimi tyčinky, rozetřeme trochu česneku (my jsme použili 2 pěkné sklenice, ve kterých budeme předkrm podávat). Přidejte část čerstvého koriandru, papriky a cibule.

5. Do sklenice vložte tyčinky surimi. Mezi ně můžete přidat proužky papriky a cibule.

6. Na povrch rozprostřete zbytek česneku, koriandru, papriky a cibule.

7. Připravte marinádu: Smíchejte olej, sójovou omáčku, ocet, sušené bylinky a mletý černý pepř. Marináda by měla být poměrně kyselá. Proto ji ochutnejte. V případě potřeby přidejte více octa.

8. Tyčinky surimi přelijte marinádou. Měli byste je jím zcela zakrýt.

9. Sklenici přikryjte pokličkou a uložte do chladničky na nejméně 12 hodin.


Přejeme dobrou chuť!
Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Doporučujeme Vám: Marinovaná rajčata – skvělá příloha k jídlu!