Tento salát si nechávám na zimu už 5 let – v zimě ho jím stejně jako v létě

Jste vášnivý zahradník a máte na své zahrádce velkou úrodu rajčat, paprik a okurek? Pokud ano, tak si určitě připravte tento skvělý salát. Tento salát si nechávám na zimu už 5 let – v zimě ho jím stejně jako v létě.

tento salát si nechávám na zimu už 5 let – v zimě ho jím stejně jako v létě
Zdroj: Moje kuchyně Tanja

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg paprik
  • 700 g okurek
  • 1 kg cibule
  • 2 kg rajčat
  • můžeme přidat i feferónku
  • 1 paličku česneku
  • petrželku
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 2 lžíce soli

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si papriky, které očistíme od semínek, vložíme je do oválné mísy. Rozkrojte je na půlky a nakrájejte na kolečka. Vložte je do velké mísy.

2. Připravte si plátky okurky. Vložte je do velké mísy spolu s paprikami.

3. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na tenké plátky a přidejte ji k ostatní zelenině ve velké míse.

4. Připravte si rajčata, nakrájejte je na tenké plátky – půlměsíčky a přidejte je k ostatní zelenině v míse.

5. Feferonku nakrájejte na kolečka a přidejte ji k ostatní zelenině.

6. Česnek očistěte, nakrájejte na malé kousky a přidejte k ostatní zelenině.

7. Nasekejte petrželku a přidejte ji k ostatní zelenině.

8. Přilijte rostlinný olej, přidejte sůl a vše promíchejte lžící. Nechte 30 minut stát, aby se šťáva uvolnila.

9. Připravte si sterilizované sklenice s nálevkou a nálevkou.
Šťávu, kterou pustily, nalijte na povrch.

10. Přidejte lžíci cukru a lžíci 9% octa.

11. Sklenice uzavřete a vložte do hrnce, aby se sterilizovaly. Do poloviny hrnce nalijte vodu a sterilizujte 5 minut.

12. Vyjměte je, uložte na vhodné místo a přikryjte ručníkem.

VIDEO NÁVOD: