Zapékaná pochoutka: Brynzové brambory překládané slaninou

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na brynzové brambory překládané slaninou. Je to pečená bramborová pochoutka, které nikdo neodolá.

zapékaná pochoutka: brynzové brambory překládané slaninou
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Brynzové brambory překládané slaninou

Co budeme potřebovat:

  • 5 ks větší brambory
  • 10 plátků slanina
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 120 g brynza
  • 2 ks vejce
  • 50 ml voda
  • 70 g máslo
  • 2 větvičky čerstvý rozmarýn
  • sůl
  • mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Přímo v zapékací misce smíchejte smetanu, rozdrobenou brynzu, kapku vody a vejce. Směs lehce okořeňte (nesolte) a dejte stranou.

2. Troubu předehřejte na 200 °C.

3. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (2 až 3 mm silné) nebo je nastrouhejte na hrubém struhadle na kolečka.

4. Plátky slaniny nakrájejte na malé kousky a poté je položte do zapékací misky přímo vedle sebe. Lze je také uspořádat na pracovní ploše: nejprve naležato a poté vzpřímeně v misce.

5. Brambory lehce osolte a opepřete, položte na ně malé kostičky másla a přidejte snítky rozmarýnu.

6. Zapékací misku uzavřete pokličkou nebo přikryjte alobalem a pečte v troubě (200 °C) 30 minut. Poté misku odkryjte a brambory pečte dalších 10 až 15 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Určitě Vás zaujme: Jednoduchý, ale o to chutnější překládaný kynutý koláč s hroznem.