Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na brynzové brambory překládané slaninou. Je to pečená bramborová pochoutka, které nikdo neodolá.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Brynzové brambory překládané slaninou
Co budeme potřebovat:
- 5 ks větší brambory
- 10 plátků slanina
- 250 ml smetana ke šlehání
- 120 g brynza
- 2 ks vejce
- 50 ml voda
- 70 g máslo
- 2 větvičky čerstvý rozmarýn
- sůl
- mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Přímo v zapékací misce smíchejte smetanu, rozdrobenou brynzu, kapku vody a vejce. Směs lehce okořeňte (nesolte) a dejte stranou.
2. Troubu předehřejte na 200 °C.
3. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (2 až 3 mm silné) nebo je nastrouhejte na hrubém struhadle na kolečka.
4. Plátky slaniny nakrájejte na malé kousky a poté je položte do zapékací misky přímo vedle sebe. Lze je také uspořádat na pracovní ploše: nejprve naležato a poté vzpřímeně v misce.
5. Brambory lehce osolte a opepřete, položte na ně malé kostičky másla a přidejte snítky rozmarýnu.
6. Zapékací misku uzavřete pokličkou nebo přikryjte alobalem a pečte v troubě (200 °C) 30 minut. Poté misku odkryjte a brambory pečte dalších 10 až 15 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Určitě Vás zaujme: Jednoduchý, ale o to chutnější překládaný kynutý koláč s hroznem.