Jednoduchý, ale o to chutnější překládaný kynutý koláč s hroznem

Jednoduchý, ale o to chutnější překládaný kynutý koláč se šťavnatými tmavými hrozny.

překládaný kynutý koláč s hroznem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Překládaný kynutý koláč s hroznem

Co budeme potřebovat:
  • 1 dl plnotučného mléka
  • 1 dl vody
  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 500 g hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 1/2 dl rostlinného oleje
  • 1 špetka soli
  • 2 ks svazek tmavých hroznů
  • 2 lžíce třtinového cukru


Jak budeme postupovat:

  1. Do velké míse nalijte vlažnou vodu a mléko. Přidejte droždí a dobře promíchejte. Poté postupně přidávejte zhruba polovinu mouky a cukr po lžících. Pokaždé dobře promíchejte. Přidejte celé vejce a opět po lžících přidávejte mouku a cukr. Nakonec do těsta vmíchejte olej a sůl. Mísu přikryjte utěrkou a nechte ji 2 hodiny odpočívat na teplém místě.
  2.  Vykynuté těsto přeneste na pomoučenou pracovní plochu a rukama ho jemně propracujte. Těsto rozdělte na dvě poloviny a každou rozválejte na kruh o něco větší než koláčová forma.
  3. První kruh těsta vložte do máslem vymazané koláčové formy. Posypte ho tmavými hrozny a cukrem. Na něj položte druhý plát těsta a posypte ho hrozny. Koláč pečte při 180 °C asi 40 minut
  4. Po vychladnutí ho posypte moučkovým cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také jednoduchý recept na skvělé cukrové věnečky z kynutého těsta!