Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na nepečené kostky s malinami a tvarohem si zamilujete.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečené kostky s malinami a tvarohem
Co budeme potřebovat:
Korpus:
- 200 g sušených datlí
- 100 g sušených fíků
- 1 lžička kakaa
- 2 lžíce ovesných vloček
- kokosový olej
Malinová směs:
- 350 g maliny
- 100 g mandle
- 1 PL goji (kustovnice čínská)
- 2 PL moučkový cukr
Tvarohový krém:
- 1 kelímek jemný tvaroh
- 1 kelímek řecký jogurt
- 1 balíček vanilkový cukr
- 2 PL moučkový cukr
- kůra z 1/2 citronu
Jak budeme postupovat:
1. Sušené datle, fíky a ovesné vločky smíchejte, přidejte kakao a trochu kokosového oleje. Vše dobře promíchejte. Směs natlačte do čtvercové formy nebo plechu (25 x 25 cm) a dejte do chladničky.
2. Mandlovou směs připravíte tak, že mandle a plody goji rozemelete na prášek a smícháte s moučkovým cukrem. Očistěte maliny a smíchejte je s práškovou směsí.
3. Vyjměte korpus z lednice, rozetřete na něj malinovou směs a dejte ho na několik minut zpět do lednice.
4. Pro krém smíchejte měkký tvaroh s řeckým jogurtem a citronovou kůrou. Směs oslaďte moučkovým a vanilkovým cukrem.
5. Na vychladlý dort naneste krém a nechte ho v chladničce odležet alespoň 4 hodiny.
Úžasná kombinace chutí v tomto lahodném nepečeném dezertu, který si určitě zamilujete.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na tuto výbornou kefírovou buchtu s borůvkami a malinami!