Nepečené kostky s malinami a tvarohem – úžasné spojení chutí, které si zamilujete

Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na nepečené kostky s malinami a tvarohem si zamilujete.

Nepečené kostky s malinami a tvarohem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Nepečené kostky s malinami a tvarohem

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 200 g sušených datlí
  • 100 g sušených fíků
  • 1 lžička kakaa
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • kokosový olej

Malinová směs:

  • 350 g maliny
  • 100 g mandle
  • 1 PL goji (kustovnice čínská)
  • 2 PL moučkový cukr

Tvarohový krém:

  • 1 kelímek jemný tvaroh
  • 1 kelímek řecký jogurt
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 2 PL moučkový cukr
  • kůra z 1/2 citronu

Jak budeme postupovat:

1. Sušené datle, fíky a ovesné vločky smíchejte, přidejte kakao a trochu kokosového oleje. Vše dobře promíchejte. Směs natlačte do čtvercové formy nebo plechu (25 x 25 cm) a dejte do chladničky.

2. Mandlovou směs připravíte tak, že mandle a plody goji rozemelete na prášek a smícháte s moučkovým cukrem. Očistěte maliny a smíchejte je s práškovou směsí.

3. Vyjměte korpus z lednice, rozetřete na něj malinovou směs a dejte ho na několik minut zpět do lednice.

4. Pro krém smíchejte měkký tvaroh s řeckým jogurtem a citronovou kůrou. Směs oslaďte moučkovým a vanilkovým cukrem.

5. Na vychladlý dort naneste krém a nechte ho v chladničce odležet alespoň 4 hodiny.

Úžasná kombinace chutí v tomto lahodném nepečeném dezertu, který si určitě zamilujete.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na tuto výbornou kefírovou buchtu s borůvkami a malinami!