Vyzkoušejte tuto výbornou kefírovou buchtu s borůvkami a malinami

Dnešní recept, na kefírovou buchtu s borůvkami a malinami, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Příprava této buchty je velice snadná a časově nenáročná. Hodí se tak jako skvělé pohoštění při nečekaných návštěvách. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tuto výbornou kefírovou buchtu s borůvkami a malinami!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Kefírová buchta s borůvkami a malinami
Zdroj: Primainspirace.cz

Co budeme potřebovat:

  • 5 ks vajec
  • 150 g cukru krystal
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 150 ml kefíru
  • šťávu z jednoho citronu
  • polohrubou mouku (od oka)
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • borůvky, maliny

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo, kefír, citronovou šťávu a také mouku. Nakonec přidáme prášek do pečiva a důkladně promícháme.

2) Jednu třetinu naší směsi umístíme do mísy a přidáme do ní 2 lžíce mačkaných malin. Důkladně rozmícháme.

3) Připravíme si dortovou formu. Na dno naneseme třetinu bílého těsta, naskládáme ovoce a nanášíme naše malinové těsto. Opět následuje ovoce, které zakryjeme zbylým těstem. Na vrch naklademe pár kousků ovoce.

4) Pečeme při 180 stupních zhruba 40 minut. Po vychladnutí a dopečení přizdobíme moučkovým cukrem. Máme hotovo!

Sdílejte tento recept na výbornou kefírovou buchtu s borůvkami a malinami také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na výborné pohankové palačinky.