Aromatické a lehce pikantní zeleninové fašírky. Neobvyklá kombinace, ale velmi chutná a lákavá. Jako přílohu můžete dát čerstvý salát, bramborovou kaši, pečené nebo vařené brambory podle vaší chuti. Je to vynikající každodenní jídlo. Zkuste to určite!
Co budeme potřebovat:
- 2 plechovky cizrny
- 1 plechovka čočky
- 1 plechovka hrachu
- 1 plechovka bílých fazolí
- 1 ks jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- 1 hrst petrželky
- 2 ks vejce
- 2 lžíce špaldové mouky
- sůl, Kurkuma, kari, chilli, skořice, olivový olej
Jak budeme postupovat:
1. V kuchyňském robotu rozmixujte cizrnu, čočku, fazole, hrášek, šalvěj, petrželku a česnek, abyste získali konzistenci mletého masa. Do základu vmíchejte vejce a mouku a přidejte sůl a koření, každé asi 1/2 lžičky.
2. Z hmoty vytvarujte fašírky, položte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
3.Fašírky podávejte ještě horké s čerstvým salátem.