Pikantní zeleninové fašírky – Neodolatelně chutné

Aromatické a lehce pikantní zeleninové fašírky. Neobvyklá kombinace, ale velmi chutná a lákavá. Jako přílohu můžete dát čerstvý salát, bramborovou kaši, pečené nebo vařené brambory podle vaší chuti. Je to vynikající každodenní jídlo. Zkuste to určite!

Pikantní zeleninové fašírky. Neodolatelné!
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 2 plechovky cizrny
  • 1 plechovka čočky
  • 1 plechovka hrachu
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1 ks jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst petrželky
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce špaldové mouky
  • sůl, Kurkuma, kari, chilli, skořice, olivový olej

Jak budeme postupovat:

1. V kuchyňském robotu rozmixujte cizrnu, čočku, fazole, hrášek, šalvěj, petrželku a česnek, abyste získali konzistenci mletého masa. Do základu vmíchejte vejce a mouku a přidejte sůl a koření, každé asi 1/2 lžičky.

2. Z hmoty vytvarujte fašírky, položte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.

3.Fašírky podávejte ještě horké s čerstvým salátem.