Pokud máte v zásobě kuřecí nebo hovězí vývar, máte prakticky hotovo. Tato italská vaječná polévka Pavese je rychlá a sytá.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Italská vaječná polévka (Pavese)
Co budeme potřebovat:
- 600 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
- 4 ks vajec
- 4 plátky bílého chleba
- 2 lžíce másla
- strouhaný parmazán
- petržel
- sůl
- mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. V hrnci připravte vývar. Když se začne vařit, stáhněte z ohně a nechte ho jemně probublávat. Když přijde řada na vás, musí být horký.
2. Na pánvi rozpusťte máslo a na mírném ohni opečte plátky chleba z obou stran, dokud nejsou křupavé.
3. Chléb dejte do polévkových misek (2 kusy na porci) a do každé z nich opatrně rozklepněte vejce. Obsah misky posypte strouhaným parmazánem, lehce osolte a opepřete.
4. Poté do každé misky opatrně nalijte vývar – nejprve pod chléb a pak trochu na čerstvá vejce. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Zaujala vás tato italská vaječná polévka? Sdílejte ji dál! Mohlo by se vám líbit: Sytá a jednoduchá kyselá bramborová polévka s lesními houbami a slaninou.