Italská vaječná polévka (Pavese). Rychlá a sytá polévka, kterou zvládne každý

Pokud máte v zásobě kuřecí nebo hovězí vývar, máte prakticky hotovo. Tato italská vaječná polévka Pavese je rychlá a sytá.

Italská vaječná polévka (Pavese). Rychlá a sytá polévka. Zvládne ju každý
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Italská vaječná polévka (Pavese)

Co budeme potřebovat:
  • 600 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
  • 4 ks vajec
  • 4 plátky bílého chleba
  • 2 lžíce másla
  • strouhaný parmazán
  • petržel
  • sůl
  • mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. V hrnci připravte vývar. Když se začne vařit, stáhněte z ohně a nechte ho jemně probublávat. Když přijde řada na vás, musí být horký.

2. Na pánvi rozpusťte máslo a na mírném ohni opečte plátky chleba z obou stran, dokud nejsou křupavé.

3. Chléb dejte do polévkových misek (2 kusy na porci) a do každé z nich opatrně rozklepněte vejce. Obsah misky posypte strouhaným parmazánem, lehce osolte a opepřete.

4. Poté do každé misky opatrně nalijte vývar – nejprve pod chléb a pak trochu na čerstvá vejce. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Zaujala vás tato italská vaječná polévka? Sdílejte ji dál! Mohlo by se vám líbit: Sytá a jednoduchá kyselá bramborová polévka s lesními houbami a slaninou.