Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na husí stehno s rybízovou omáčkou. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Husí stehno s rybízovou omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 2 ks husího stehna
- 300 g černého rybízu
- 5 lžic cukru
- 1 dl vody
- 1 dl červeného vína
- 1/2 KL mleté skořice
- sůl, mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 160 °C.
2. Stehna omyjte a osušte kuchyňskou utěrkou. Během pečení propíchněte kůži párátkem, aby se uvolnil tuk. Po obou stranách je osolte a opepřete. Pečte bez přidání tuku asi 90 minut.
3. Mezitím si připravte omáčku: vodu, cukr, skořici a rybíz přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte, dokud rybíz nezačne praskat. Nakonec přidejte červené víno a vařte ještě asi 3 minuty.
4. Horká stehna přelijte omáčkou a podávejte s křupavým listovým salátem.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní článek i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také hovězí placičky v pikantní kyselé houbové omáčce – jedinečná kombinace masa s voňavými houbami a pikantní omáčkou.