Křupavé husí stehno s rybízovou omáčkou

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na husí stehno s rybízovou omáčkou. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Husí stehno s rybízovou omáčkou
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Husí stehno s rybízovou omáčkou

Co budeme potřebovat:
  • 2 ks husího stehna
  • 300 g černého rybízu
  • 5 lžic cukru
  • 1 dl vody
  • 1 dl červeného vína
  • 1/2 KL mleté skořice
  • sůl, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 160 °C.

2. Stehna omyjte a osušte kuchyňskou utěrkou. Během pečení propíchněte kůži párátkem, aby se uvolnil tuk. Po obou stranách je osolte a opepřete. Pečte bez přidání tuku asi 90 minut.

3. Mezitím si připravte omáčku: vodu, cukr, skořici a rybíz přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte, dokud rybíz nezačne praskat. Nakonec přidejte červené víno a vařte ještě asi 3 minuty.

4. Horká stehna přelijte omáčkou a podávejte s křupavým listovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní článek i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také hovězí placičky v pikantní kyselé houbové omáčce – jedinečná kombinace masa s voňavými houbami a pikantní omáčkou.