Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vídeňský telecí řízek. Tento nejpopulárnější a nejchutnější řízek světa pochází od našich jižních sousedů. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vídeňský telecí řízek
Co budeme potřebovat:
- 4 ks řízků z telecí kýty
- 10 lžic hladké mouky
- 10 lžic strouhanky
- 3 ks vajec
- 1 dl smetany ke šlehání
- sůl, mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Maso překryjeme vrstvou potravinářské fólie, kterou dáme nejen nahoru, ale i pod maso, aby se nelepilo na talíř. Maso naklepte na tenký plátek o tloušťce asi 2 až 3 mm. Po obvodu každého plátku udělejte malé zářezy, aby při smažení zůstal pěkně rovný.
2. Připravte si trojobal. Mouku osolte a opepřete. Maso obalte v mouce, rozšlehaném vejci a smetaně a jemné strouhance.
3. Řízky smažte na rozpáleném oleji asi minutu z každé strany. Podávejte s osminou citronu (na pokapání) a s opečenými vařenými brambory nebo hranolky.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také tento lahodný vídeňský jablečný závin s vláčným těstem, který si zamilujete!