Vídeňský jablečný závin – sladkou tečku ocení všichni!

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vídeňský jablečný závin. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.

Vídeňský jablečný závin
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Vídeňský jablečný závin

Co budeme potřebovat:

Na základ:

  • 500 g listového těsta
  • 60 g másla
  • 6 lžic strouhanky

Jablečná náplň:

  • 1 kg nastrouhaná jablka
  • 100 g cukr krystal
  • 1 PL citrónová kůra
  • 3 PL rum
  • 5 PL sušené rozinky
  • 2 hrste mandle
  • 1 KL vanilkový extrakt

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. V míse smíchejte nastrouhaná jablka s citronovou kůrou, rumem, rozinkami, nasekanými mandlemi, cukrem a vanilkovým extraktem.

3. Těsto rozválejte na tenký plát (obdélník) a posypte strouhankou, okraje (asi 2 cm) nechte ze všech stran neposypané. Na strouhanku rovnoměrně navrstvěte jablečnou náplň. Kratší okraje přehněte dovnitř a delší stranu srolujte.

4. Roládu položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 35 minut. Asi v polovině pečení závin vytáhněte a potřete rozpuštěným máslem. Po vychladnutí je posypeme cukrem a nakrájíme na zhruba 1,5 cm silné role.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na vídeňský jablečný závin zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na třešňový koláč – lahodný a chutný!