Vídeňský třešňový koláč – lahodný a chutný!

Vídeňský třešňový koláč. Velmi jednoduchý na přípravu, ale zároveň neuvěřitelně dobrý a chutný. Těsto je velmi jemné a nadýchané. Jednoduché a z cenově dostupných surovin, vyzkoušejte to!

Vídeňský třešňový koláč
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Vídeňský třešňový koláč

Co budeme potřebovat:
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 180 g měkkého másla
  • 140 g cukru
  • 4 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
  • 350-400 g třešní (nebo jiného ovoce) bez pecek (mražené ovoce je třeba rozmrazit a zbavit tekutiny)
  • hrst mandlových lupínků

Jak budeme postupovat:

1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí. Je velmi důležité správně odvážit mouku, aby těsto mělo správnou konzistenci.

2. Několik minut míchejte máslo s cukrem, dokud není nadýchané.

Vídeňský třešňový koláč
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Přidejte vejce jedno po druhém a po každém dobře promíchejte, pak vanilkový extrakt (pokud používáte vanilkový cukr, smíchejte ho s máslem a cukrem).

Vídeňský třešňový koláč
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Mouku přidávejte ve dvou fázích a míchejte, dokud těsto nebude hladké, ale dávejte pozor, abyste nemíchali příliš dlouho. Těsto by mělo být poměrně husté.

Vídeňský třešňový koláč
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Formu (24-26 cm) vyložte pečicím papírem a vymažte máslem. Těsto přeneste do formy a navrch položte třešně. Můžete použít čerstvé nebo mražené třešně. Mražené předem rozmrazte a zbavte je tekutiny, aby koláč nebyl příliš mokrý.

6. Případně posypte mandlovými lupínky.

Vídeňský třešňový koláč
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Formu vložte na 35-45 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Proveďte test párátkem.

8. Po vychladnutí koláč posypeme moučkovým cukrem.

Vídeňský třešňový cheesecake
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na vídeňský třešňový koláč i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také lahodný vídeňský jablečný závin s vláčným těstem, který si zamilujete.