Kuřecí maso patří k nejoblíbenějším pokrmům téměř v každé kuchyni – nejen kvůli své chuti, ale také proto, že se snadno připravuje. Tentokrát ho zkuste připravit jinak: kuřecí závitky plněné zeleninou, houbami a sýrem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí závitky plněné zeleninou, houbami a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 700 g kuřecích prsou
- 1 ks větší cukety
- 1 ks červené papriky
- 1 ks žluté papriky
- 6 ks žampionů
- 1 ks brokolice
- 50 g Nivy
- 50 g strouhaného uzeného sýra
- 1/2 ks chilli papričky
- 500 ml zeleninového vývaru
- podle chuti sůl
- podle chuti olivový olej
- podle chuti hořčice
- podle chuti mletý černý pepř
- podle chuti mletý červený pepř
- podle chuti sójová omáčka
Jak budeme postupovat:
1. Cuketu omyjte a 1/2 z ní nastrouhejte na silnější proužky. Zbytek nakrájejte na plátky. Žlutou a červenou papriku omyjte a očistěte. Nakrájejte 1/2 červené papriky na malé kostičky a zbytek na proužky. Žlutou papriku nakrájejte na proužky. Brokolici rozlámejte na růžičky. Očistěte houby a nakrájejte je na tenké plátky.
2. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a nakrájené houby na něm krátce orestujte. Poté přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku a nastrouhanou cuketu. Poté přidejte nadrobno nakrájenou chilli papričku, lehce osolte a posypte mletým černým pepřem.
3. Zbylou zeleninu krátce blanšírujte v horké vodě, kterou jste lehce osolili.
4. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Poté je nakrájejte na plátky a jemně naklepejte, aby se zvětšily. Každý plátek masa osolte, pokapejte olejem a sójovou omáčkou, potřete hořčicí a opepřete.
5. Na každý plátek masa položte nádivku, nastrouhaný uzený sýr a nivu. Maso srolujte, zajistěte párátky nebo kuchyňskou nití a osmažte na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendejte na plech, zalijte vývarem, přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut.
6. Kuřecí závitky podávejte na blanšírované zelenině.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také bezmasé zelné závitky plněné šťavnatými houbami a rýží s tou nejlepší chutí!