Domů Recepty Kuřecí závitky plněné zeleninou, houbami a sýrem

Kuřecí závitky plněné zeleninou, houbami a sýrem

Kuřecí maso patří k nejoblíbenějším pokrmům téměř v každé kuchyni – nejen kvůli své chuti, ale také proto, že se snadno připravuje. Tentokrát ho zkuste připravit jinak: kuřecí závitky plněné zeleninou, houbami a sýrem!

Kuřecí závitky plněné zeleninou, houbami a sýrem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kuřecí závitky plněné zeleninou, houbami a sýrem

Co budeme potřebovat:

  • 700 g kuřecích prsou
  • 1 ks větší cukety
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 6 ks žampionů
  • 1 ks brokolice
  • 50 g Nivy
  • 50 g strouhaného uzeného sýra
  • 1/2 ks chilli papričky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • podle chuti sůl
  • podle chuti olivový olej
  • podle chuti hořčice
  • podle chuti mletý černý pepř
  • podle chuti mletý červený pepř
  • podle chuti sójová omáčka

Jak budeme postupovat:

1. Cuketu omyjte a 1/2 z ní nastrouhejte na silnější proužky. Zbytek nakrájejte na plátky. Žlutou a červenou papriku omyjte a očistěte. Nakrájejte 1/2 červené papriky na malé kostičky a zbytek na proužky. Žlutou papriku nakrájejte na proužky. Brokolici rozlámejte na růžičky. Očistěte houby a nakrájejte je na tenké plátky.

Nepřehlédněte:
Netradiční předkrm - Dort se špenátem, smetanovým sýrem a lososem

2. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a nakrájené houby na něm krátce orestujte. Poté přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku a nastrouhanou cuketu. Poté přidejte nadrobno nakrájenou chilli papričku, lehce osolte a posypte mletým černým pepřem.

3. Zbylou zeleninu krátce blanšírujte v horké vodě, kterou jste lehce osolili.

4. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Poté je nakrájejte na plátky a jemně naklepejte, aby se zvětšily. Každý plátek masa osolte, pokapejte olejem a sójovou omáčkou, potřete hořčicí a opepřete.

5. Na každý plátek masa položte nádivku, nastrouhaný uzený sýr a nivu. Maso srolujte, zajistěte párátky nebo kuchyňskou nití a osmažte na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendejte na plech, zalijte vývarem, přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut.

6. Kuřecí závitky podávejte na blanšírované zelenině.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také bezmasé zelné závitky plněné šťavnatými houbami a rýží s tou nejlepší chutí!