Hovězí maso se na rozdíl od vepřového musí vařit o něco déle, a aby bylo naprosto křehké, potřebuje delší dobu přípravy. Místo toho získáte máslově jemný steak, k jehož konzumaci nebudete potřebovat ani nůž! Jsme si jisti, že si tento recept na hovězí maso na zelenině zamilujete.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hovězí maso na zelenině
Co budeme potřebovat:
- hovězí nebo telecí kýta (asi 2,5 cm silná)
- sůl a mletý černý pepř (podle chuti)
- slunečnicový rostlinný olej
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička červené mleté papriky
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 1 rajče
- 800 ml vody
- 1 lžíce mouky
Jak budeme postupovat:
1. Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky. Přikryjte je igelitovým sáčkem a tlučte kuchyňským tloučkem. Pak z obou stran maso osolte a opepřete mletým černým pepřem.
2. Masírujte je z obou stran slunečnicovým rostlinným olejem a sušeným rozmarýnem. Vložte pokrm do chladničky a nechte maso marinovat, zatímco si připravíte ostatní ingredience.
3. Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli smažte 2 minuty na pánvi rozehřáté na oleji, poté přidejte maso a přikryté smažte 5 minut z každé strany.
4. Maso ochuťte trochou papriky a jemně nasekaným stroužkem česneku.
5. Po 10 minutách přidejte do pánve na kostičky nakrájenou papriku, mrkev a rajče. Oloupejte rajčata od slupky. Maso s přidanou zeleninou vařte dalších 15 minut.
6. Po 15 minutách přidejte 200 ml vody a vařte dalších 15 minut.
7. Přidejte dalších 200 ml vody a vařte dalších 15 minut.
8. Maso vyjměte na talíř. Poté zeleninu a šťávu z pánve rozmixujte mixérem.
9. Vraťte maso zpět do pánve a přidejte dalších 400 ml vody. Vařte pod pokličkou 20 minut.
10. V misce smíchejte lžíci mouky s trochou studené vody a směs nalijte do pánve. Promíchejte, pak podle chuti osolte a opepřete, nechte ji dalších deset minut na pánvi s přiklopenou pokličkou a poté ji stáhněte z ohně.
11. Maso vyjměte na talíř a podávejte s omáčkou.
Získáte křehký a šťavnatý steak. Užijte si to se svými blízkými!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Doporučujeme také rychlý recept na smažené sýrové kuličky – hotové za 15 minut, snědené za 5!