Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tato čokoládová roláda s krémem z kondenzovaného mléka je ta pravá.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládová roláda s krémem z kondenzovaného mléka
Co budeme potřebovat:
Čokoládový dort:
- 5 vajec
- 200 g cukru
- 200 g hladké mouky
- 1-2 lžíce kakaového prášku
- 75 ml horké vody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 5 g vanilkového cukru (nepovinné)
Pro kondenzovaný mléčný krém:
- 150 g másla
- 300 g kondenzovaného mléka
- 5 g vanilkového cukru
- drobené ořechy – podle chuti (nepovinné)
Pro dekoraci:
- tmavá čokoláda
- nasekané ořechy
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Vejce vyšlehejte mixérem do pěny. Poté do nich postupně přidávejte moučkový cukr a míchejte, dokud nevznikne objemná a bělavá hmota.
2. Bez přerušení míchání postupně přidávejte vanilkový cukr a horkou vodu do vaječné pěny.
3. Postupně (ve 2-3 fázích) vmíchejte do směsi prosátou mouku spolu s práškem do pečiva a kakaovým práškem a krouživými pohyby směrem nahoru promíchejte stěrkou.
4. Těsto přeneste na standardní plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete.
5. Pečte 15-20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Zkontrolujte propečení párátkem.
6. Vyklopte pracovní desku na čistou vlhkou kuchyňskou utěrku. Odstraňte pečicí papír z povrchu a srolujte ho do ruličky (s utěrkou). Nechte zcela vychladnout.
7. Připravte krém: Měkké máslo šlehejte několik minut mixérem, dokud není nadýchané a bělavé.
8. Poté bez přerušení míchání postupně (po lžících) vmíchejte kondenzované mléko a vanilkový cukr. Pokud chcete, můžete do vzniklého krému přidat nasekané ořechy.
9. Sestavte roládu: Vychladlé těsto rozválejte a potřete kondenzovaným mléčným krémem, přičemž ponechte volný příčný okraj (asi 1-2 cm).
10. Rozválejte do rolády.
11. Pomocí zdobicího sáčku a nasekaných ořechů ozdobte roládu rozpuštěnou čokoládou.
12. Uložte na 3-4 hodiny do chladničky.
13. Čokoládovou roládu porcujte a podávejte s kondenzovaným mléčným krémem. Je to neuvěřitelně chutné!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také luxusní mléčné řezy s čokoládou, kakaem a krémem – Oblíbený dezert u nás doma!