Slané koblihy s bylinkami (bez droždí)!

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na slané koblihy s bylinkami bez droždí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Slané koblihy s bylinkami (bez droždí)
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Slané koblihy s bylinkami (bez droždí)

Co budeme potřebovat:

  • 400 ml kefíru 3,2 % (při pokojové teplotě)
  • jedna lžička soli
  • 2 vejce
  • 70 g rozpuštěného másla
  • ½ svazku kopru
  • ½ svazku petrželky
  • 600-650 g hladké mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • olej – na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Smíchejte kefír, sůl a vejce.

2. Přidejte polovinu prosáté mouky, prášek do pečiva a rozpuštěné a vychladlé máslo. Trochu promíchejte.

Slané koblihy s bylinkami (bez droždí)
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Přidejte nakrájené bylinky. Posypte je moukou a začněte hníst těsto, postupně přidávejte zbývající mouku. Jakmile je těsto konzistentnější, přeneste ho na pracovní plochu a pokračujte v hnětení, dokud nebude hladké a homogenní. Zároveň by mělo být měkké: nezasypávejte ho příliš velkým množstvím mouky.

Slané koblihy s bylinkami (bez droždí)
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Těsto nechte 10-15 minut “odpočívat” a přikryjte ho potravinovou fólií.

5. Na pomoučeném stole rozválejte těsto válečkem na obdélníkové těsto o tloušťce 1 cm.

Slané koblihy s bylinkami (bez droždí)
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Těsto nakrájejte na čtverce o straně 5 cm.

Slané koblihy s bylinkami (bez droždí)
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Koblihy smažte ve velkém množství rozpáleného oleje na mírně vyšší než střední teplotě z obou stran dozlatova.

Slané koblihy s bylinkami (bez droždí)
Zdroj: retete-usoare.eu
Slané koblihy s bylinkami (bez droždí)
Zdroj: retete-usoare.eu
Slané koblihy s bylinkami (bez droždí)
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Koblihy přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.

Slané koblihy s bylinkami (bez droždí)
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Slané koblihy s bylinkami (bez droždí)
Zdroj: retete-usoare.eu

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Rychlý a chutný domácí chléb bez droždí a kynutí – chutný, voňavý a sytý.