Nevíte co uvařit a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na tradiční hrachovou polévku! Její příprava vám zabere jen několik málo minut a kromě vynikající chuti si tuto fantastickou suchou hrachovou polévku zamilujete i pro její snadnou přípravu.

Tradiční hrachová polévka
Co budeme potřebovat:
- 250 g žlutého hrachu
- 3 ks brambor
- 2 ks bobkových listů
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce majoránky drcené
- 1 lžíce soli
- 1/2 lžíce černého pepře
- 1/2 lžíce mleté sladké papriky
Jak budeme postupovat:
1. Omytý hrách namočte den předem (nebo alespoň hodinu před vařením) do vody.
2. Hrách dejte do většího hrnce, přidejte bobkové listy a očištěné brambory nakrájené na kostičky.
3. Z oleje a mouky udělejte jíšku, do které přidejte rozdrcený česnek a červenou papriku. Zřeďte vodou a přidejte do polévky.
4. Nechte přejít varem a dochuťte solí a drcenou majoránkou. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tato tradiční hrachová polévka zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Doporučujeme také: Rychlá kulajda – tradiční staročeská polévka z brambor a hub.