Tradiční hrachová polévka – oblíbíte si ji pro její rychlou a nenáročnou přípravu

Nevíte co uvařit a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na tradiční hrachovou polévku! Její příprava vám zabere jen několik málo minut a kromě vynikající chuti si tuto fantastickou suchou hrachovou polévku zamilujete i pro její snadnou přípravu.

Tradiční hrachová polévka
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Tradiční hrachová polévka

Co budeme potřebovat:
  • 250 g žlutého hrachu
  • 3 ks brambor
  • 2 ks bobkových listů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce majoránky drcené
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžíce černého pepře
  • 1/2 lžíce mleté sladké papriky

Jak budeme postupovat:

1. Omytý hrách namočte den předem (nebo alespoň hodinu před vařením) do vody.

2. Hrách dejte do většího hrnce, přidejte bobkové listy a očištěné brambory nakrájené na kostičky.

3. Z oleje a mouky udělejte jíšku, do které přidejte rozdrcený česnek a červenou papriku. Zřeďte vodou a přidejte do polévky.

4. Nechte přejít varem a dochuťte solí a drcenou majoránkou. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tato tradiční hrachová polévka zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Doporučujeme také: Rychlá kulajda – tradiční staročeská polévka z brambor a hub.