Ovocné pyré najde uplatnění v každé kuchyni. Nekupujte ho v obchodě, ale připravte si ho sami. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na naše domácí hruškové pyré!

Hruškové pyré
Co budeme potřebovat:
- 1 kg hrušek
- 1 ks celá skořice
- 1 ks badyán
- 4 ks hřebíček
- 3 lžíce medu
- citronová kůra a šťáva
Jak budeme postupovat:
1. Hrušky oloupejte, odstraňte pecky a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do hrnce, přidejte koření a citronovou kůru, zalijte trochou vody a vařte doměkka.
2. Poté koření vyjměte a hrušky rozmixujte ponorným mixérem. Podle chuti přidejte citronovou šťávu a oslaďte medem.
3. Takto připravené jídlo můžete ihned sníst nebo ještě horké naplnit do malých zavařovacích sklenic a krátce sterilovat.
Náš tip: Hruškové pyré lze také uložit do mrazáku – v tomto případě by se mělo spotřebovat do 1 měsíce.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na hruškové pyré i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na lehký hruškový dort s pěnovým krémem a slaným karamelem – neodolatelná kombinace chutí!