Jednoduchá bílá bešamelová omáčka pocházející z Francie, která tvoří základ mnoha dalších omáček. Je také základem, který se používá do lasagni, cannelloni, řecké musaky a mnoha jiných jídel.

Bešamelová omáčka
Co budeme potřebovat:
- 50 g másla
- 30 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- podle chuti sůl, podle chuti mletý černý pepř, podle chuti muškátový oříšek
Jak budeme postupovat:
- Máslo vložte do hrnce a nechte ho rozpustit.
- Poté přidejte mouku a míchejte, dokud se obě ingredience nespojí.
- Poté za stálého míchání pomalu přidávejte mléko. Promíchejte a několik minut povařte.
- Podle chuti osolte, přidejte mletý černý pepř a muškátový oříšek.
- Dobře promíchejte a dejte stranou.
- Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na bešamelovou omáčku i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také rychlý oběd z jedné zapékací mísy – mleté maso s bešamelovou omáčkou.