Domácí bešamelová omáčka – základ mnoha dalších omáček a jídel

Jednoduchá bílá bešamelová omáčka pocházející z Francie, která tvoří základ mnoha dalších omáček. Je také základem, který se používá do lasagni, cannelloni, řecké musaky a mnoha jiných jídel.

 Fascinujíci bešamelová omáčka
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Bešamelová omáčka

Co budeme potřebovat:
  • 50 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • podle chuti sůl, podle chuti mletý černý pepř, podle chuti muškátový oříšek

Jak budeme postupovat:

  • Máslo vložte do hrnce a nechte ho rozpustit.
  • Poté přidejte mouku a míchejte, dokud se obě ingredience nespojí.
  • Poté za stálého míchání pomalu přidávejte mléko. Promíchejte a několik minut povařte.
  • Podle chuti osolte, přidejte mletý černý pepř a muškátový oříšek.
  • Dobře promíchejte a dejte stranou.
  • Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní recept na bešamelovou omáčku i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také rychlý oběd z jedné zapékací mísy – mleté maso s bešamelovou omáčkou.