Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na koláče s mozzarellou a zeleninou. K přípravě skvělého receptu vám stačí 20 minut a pár ingrediencí!

Koláče s mozzarellou a zeleninou
Co budeme potřebovat:
- 300 ml kefíru
- 350-400 g hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 300 g mozzarelly
- kopr
- máslo
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Kefír nalijte do hluboké mísy. Přidejte jedlou sodu a sůl. Míchejte.
2. Postupně přidejte prosátou mouku. Těsto nejprve promíchejte lžící a poté ho dobře prohněťte rukama. Mělo by být měkké a nelepivé.

3. Nechte tésto chvíli odpočívat a přikryjte ho potravinovou fólií.
4. Připravte náplň: Mozzarellu nastrouhejte na velkém struhadle.

5. Omytý a osušený kopr nasekejte najemno.

6. Vytvarujte placičky: Těsto rozdělte na 3 stejné díly.

7. Každý kousek těsta rozválejte na kulatou placku silnou asi 5 mm.
8. Doprostřed dejte 1/3 nastrouhané mozzarelly a 1/3 nasekaného kopru.

9. Poté je shrňte k sobě a okraje dobře slepte, aby zcela zakryly náplň.

10. Otočte ho „švem“ dolů, rukama ho trochu zploštěte a rozválejte ho tak, aby z něj opět vznikla kulatá placka o tloušťce asi 5-7 mm.

11. Smažte placičky na suché pánvi na mírném ohni 3-5 minut z každé strany.


12. Potřete je máslem a odstavte z ohně.

13. Stejným způsobem vytvarujte a usmažte další 2 koláče.

14. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na koláče s mozzarellou a zeleninou i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Zapékaná veka s mozzarellou a bazalkou – rychlovka, kterou zasytíte rodinu za méně než 20 minut.