Domů Recepty Zmrzlinový sendvič – zmrzlina umístěná mezi křupavé čokoládové sušenky!

Zmrzlinový sendvič – zmrzlina umístěná mezi křupavé čokoládové sušenky!

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zmrzlinový sendvič se sušenkami. Tato zmrzlina z pouhých dvou ingrediencí je důmyslně umístěná mezi křupavé čokoládové sušenky. Pokud tedy rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Zmrzlinový sendvič se sušenkami
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Zmrzlinový sendvič se sušenkami

Co budeme potřebovat:

Sušenky (cookies):

  • 200 g másla
  • 100 g hnědého cukru
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce vody
  • 330 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 150 g čokolády

Zmrzlina:

  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 1 konzerva slazené kondenzované mléko
  • 2 PL nasekaná čokoláda

Jak budeme postupovat:

1. Pro přípravu zmrzliny vyšlehejte smetanu do měkké konzistence při střední rychlosti. Přilijte kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání, dokud krém ještě trochu nezhoustne. Vmíchejte nasekanou čokoládu, navrstvěte zmrzlinovou směs do mísy a uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny.

Nepřehlédněte:
Křupavé obláčkové trubičky z listového těsta plněné sněhem

2. Pro sušenky utřete máslo, oba cukry a špetku soli do krémové konzistence. Poté přidejte celé vejce a žloutek. Smíchejte suché přísady: prosejte mouku s práškem do pečiva a vmíchejte lžíci vody s jedlou sodu. Do máslové směsi přidejte smíchanou jedlou sodu a prošlehejte ji, pak po troškách vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Nakonec rukama vmíchejte do tuhého těsta nasekané kousky čokolády.

3. Na plech vyložený pečicím papírem pak pomocí naběračky na zmrzlinu rozdělte stejně velké kousky těsta a dlaní je vytlačte. Dbejte na to, aby byly sušenky od sebe, protože se během pečení rozlijí. Sušenky pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 až 12 minut. Krátce nechte vychladnout na plechu a poté přeneste na drátěnou mřížku, aby se zcela zchladila.

4. Vyjměte zmrzlinu z mrazáku a nechte ji 15 minut stát při pokojové teplotě, abyse dala snadno nabírat. Na spodní stranu sušenky naneste silnou vrstvu zmrzliny a přiklopte ji druhou sušenkou. Přitlačte a nožem zahřátým v horké vodě zarovnejte okraje sendvičů. Zmrzlinové sendviče dejte alespoň na 30 minut do mrazáku a podávejte.

Nepřehlédněte:
Žloutkové řezy s čokoládovým krémem - jednoduchý recept a úžasná chuť

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na zmrzlinový sendvič se sušenkami zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Jako od babičky! Vyzkoušejte tuto jablečnou buchtu se smetanou.