Vanilkový cheesecake, který vás pohladí při každém soustu!

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vanilkový cheesecake. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít dozajista radost.

Vanilkový cheesecake, který vás pohladí při každém soustu!
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Vanilkový cheesecake

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 200 g máslových sušenek
  • 80 g másla
  • 1 lžíce javorového sirupu

Krém:

  • 500 g Mascarpone
  • 200 g moučkový cukr
  • 3 PL hladká mouka
  • 600 ml kyselá smetana
  • 2 KL vanilkový extrakt
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 3 vejce

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Dno dortové formy (průměr 26 cm) vyložte pečicím papírem.

2. Sušenky rozdrťte a v míse je smíchejte s rozpuštěným máslem a javorovým sirupem. Mokré sušenky vyrovnejte na dno formy a rukama je přitlačte.

3. Ve větší míse dobře vyšlehejte mascarpone, aby mělo krémovou konzistenci. Poté přidejte cukr a mouku a znovu dobře vyšlehejte. Pokračujte zakysanou smetanou, vanilkovým extraktem a vanilkovými lusky (lusk podélně rozřízněte napůl a lusky vyjměte špičkou nože). Dobře je spolu rozšlehejte. Nakonec při nízkých otáčkách přidejte jedno po druhém vejce a znovu dobře vyšlehejte.

4. Krém nalijte do sušenkové formy a pečte 35 až 40 minut. Po upečení je nechte zcela vychladnout a uložte do chladničky, ideálně přes noc.

5. Podávejte s čerstvým ovocem a šlehačkou nebo jen tak.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na vanilkový cheesecake zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také nejlepší domácí jablečný koláč z hrnku – Užije si ho celá rodina i přátelé.