Ingredience potřebné k přípravě této pochoutky jsou nejběžnější a najdeme je vždy v každé kuchyni. Tyto karbanátky z bramborové kaše si můžete vychutnat k snídani, obědu nebo večeři. Pokud jste to ještě neudělali, vyzkoušejte to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Karbanátky z bramborové kaše
Co budeme potřebovat:
- 600 g bramborové kaše (připravte ji jako obvykle nebo použijte zbytky z předchozího jídla)
- 1 vejce
- 4 stroužky česneku
- 230 g cibule (jeden velký kus)
- 3 lžíce oleje
- 1-2 polévkové lžíce špetka mouky
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- zelenina – podle chuti
- pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte na 2 lžících oleje, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu. Nechte vychladnout.
2. Bramborovou kaši vložte do hluboké mísy. Přidejte sůl a mletý černý pepř podle chuti, nasekanou zeleninu, česnek prolisovaný lisem na česnek nebo nastrouhaný na malém struhadle a osmaženou cibuli. Velmi dobře promíchejte. Výsledné složení ochutnejte a případně dosolte.
3. Přidejte rozšlehané vejce. Míchejte.
4. Měli byste získat hustou hmotu, která pomalu odpadává ze lžíce. V případě, že je tekutější, zahustěte ji 1-2 lžícemi mouky.
5. Plech vyložte pečicím papírem vymazaným lžící oleje. Lžící z ní tvarujte karbanátky: 1 polévková lžíce směsi odpovídá 1 karbanátku.
6. Karbanátky posypte strouhankou.
7. Pečte 15-20 minut v troubě předehřáté na 180-200 °C.
8. Podávejte je ještě horké a posypte je nasekanou zeleninou, zakysanou smetanou nebo omáčkou podle vlastního výběru! Uvnitř jsou měkké a na povrchu křupavé.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Masové kuličky, které lze podávat buď samostatně, nebo s bramborovou kaší či jinou přílohou.