Telecí maso má jemnou konzistenci a chuť, je lehce stravitelné a skvěle se kombinuje se zeleninou. Dnes si proto připravíme dušené telecí maso s hráškem a s mrkví podle italského receptu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dušené telecí maso s hráškem a s mrkví
Co budeme potřebovat:
- 800 g telecí kýty
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 ks menšího celeru
- 2 ks mrkve
- 1 ks cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 dl suchého bílého vína
- 3 dl hovězího vývaru
- 500 g zeleného hrášku
- sůl
- mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Celer, cibuli a jednu mrkev nakrájejte najemno. Druhou mrkev nakrájejte na větší kostky/kolečka. Maso také nakrájejte na větší kousky, poprašte a obalte v mouce.
2. Do rozpáleného oleje ve velké pánvi přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu. Přidejte pomoučené maso. Když se maso obalí, přidejte bílé víno a nechte ho odpařit. Přidejte větší kousky mrkve a zalijte vývarem. Osolte, opepřete, přiklopte a vařte asi 40 minut (dokud maso nezměkne).
3. Nakonec přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut. Pokud se nám zdá, že nemáme dostatek šťávy. Přidejte trochu horké vody.
4. Podávejte s dušenou rýží, ozdobenou nasekanou petrželkou.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na dušené telecí maso s hráškem a s mrkví zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také lahodné smetanové těstoviny se šunkou a zeleným hráškem.