Pečená makrela se zeleninou je měkká, křehká, velmi šťavnatá a neuvěřitelně chutná, bez specifické vůně. Tuto pochoutku musíte opravdu vyzkoušet!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečená makrela se zeleninou
Co budeme potřebovat:
- 2 makrely
- jedna střední cibule
- jedna střední mrkev
- 200 g zakysané smetany
- 2-3 stroužky česneku
- 3 rajčata
- jedna paprika
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Vykuchejte rybu. Vyčistěte vnitřnosti a černou kůži zevnitř. Odstraňte hlavy, ocasy a ploutve. Omyjte je a osušte papírovými utěrkami.
2. Očištěnou rybu nakrájejte na 1,5-2 cm široké kousky.
3. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte na velkém struhadle. Smažte je na malém množství oleje, dokud nejsou hotové.
4. Rajčata zbavte slupky a nakrájejte je na kolečka.
5. Papriku rozkrojte na polovinu. Očistěte ji a každou polovinu papriky pak rozkrojte na 6 dílů.
6. Opečenou zeleninu rozložte na dno hlubokého plechu.
7. Na pánev střídavě naaranžujte kousky ryby, kolečka rajčat a papriky a postavte je do svislé polohy. Pokud vám zbyla nějaká zelenina, naaranžujte ji na okraj tácu.
8. Rybu a zeleninu posypte solí a mletým černým pepřem podle chuti. Poté je potřete smetanou smíchanou s česnekem prolisovaným přes lis na česnek.
9. Pokrm pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.°C.
10. Servírujte!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na pečenou makrelu se zeleninou i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Neuvěřitelně šťavnatá pečená žebra s jablečnou marinádou! Takhle chutná žebírka jste ještě nejedli.