Pečená makrela se zeleninou je měkká, křehká, velmi šťavnatá a neuvěřitelně chutná, bez specifické vůně. Tuto pochoutku musíte opravdu vyzkoušet!

Pečená makrela se zeleninou
Co budeme potřebovat:
- 2 makrely
- jedna střední cibule
- jedna střední mrkev
- 200 g zakysané smetany
- 2-3 stroužky česneku
- 3 rajčata
- jedna paprika
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Vykuchejte rybu. Vyčistěte vnitřnosti a černou kůži zevnitř. Odstraňte hlavy, ocasy a ploutve. Omyjte je a osušte papírovými utěrkami.
2. Očištěnou rybu nakrájejte na 1,5-2 cm široké kousky.

3. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte na velkém struhadle. Smažte je na malém množství oleje, dokud nejsou hotové.


4. Rajčata zbavte slupky a nakrájejte je na kolečka.

5. Papriku rozkrojte na polovinu. Očistěte ji a každou polovinu papriky pak rozkrojte na 6 dílů.

6. Opečenou zeleninu rozložte na dno hlubokého plechu.

7. Na pánev střídavě naaranžujte kousky ryby, kolečka rajčat a papriky a postavte je do svislé polohy. Pokud vám zbyla nějaká zelenina, naaranžujte ji na okraj tácu.

8. Rybu a zeleninu posypte solí a mletým černým pepřem podle chuti. Poté je potřete smetanou smíchanou s česnekem prolisovaným přes lis na česnek.

9. Pokrm pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.°C.
10. Servírujte!

Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na pečenou makrelu se zeleninou i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Neuvěřitelně šťavnatá pečená žebra s jablečnou marinádou! Takhle chutná žebírka jste ještě nejedli.