Neuvěřitelně šťavnatá pečená žebra s jablečnou marinádou! Takhle chutná žebírka jste ještě nejedli

Neobvyklá kombinace jablečné marinády s kořením a kečupem udělá i z obyčejných žebírek delikatesu! Šéfkuchař poradil svůj tajný recept na dosažení luxusní chuti, který spočívá v jednoduchém jablečném pyré. Vyzkoušejte tyto šťavnatá pečená žebra a přesvědčte se sami.

Neuvěřitelně šťavnatá pečená žebra s jablečnou marinádou
Zdroj: nastroy.net
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pečená žebra s jablečnou marinádou

Co budeme potřebovat:
  • 1 200 g vepřových žeber
  • 100 g jablečného pyré
  • 100 g domácího kečupu
  • 3 – 4 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 1/2 citronu


Jak budeme postupovat:

  • V míse smíchejte jablečné pyré s kečupem, cukrem, sójovou omáčkou, citronovou šťávou, černým pepřem, česnekem, červenou paprikou, skořicí a dobře promíchejte.
  • Žebra vložte do velké mísy, přelijte je marinádou a dobře je potřete, aby byla obalená.
Neuvěřitelně šťavnatá pečená žebra s jablečnou marinádou
Zdroj: nastroy.net
  • Nechte marinovat alespoň 30 minut.
  • Po uplynutí této doby přendejte žebra na plech a přikryjte je fólií.
Neuvěřitelně šťavnatá pečená žebra s jablečnou marinádou
Zdroj: nastroy.net
  • Vložte do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte asi 50 minut. Poté odstraňte fólii, a pokud je uvnitř příliš mnoho šťávy, sundejte ji.
  • Vložte zpět do trouby a nechte péct dalších 30-40 minut dozlatova.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud se Vám tento recept na pečená žebra líbil, sdílejte článek i Vašim přátelům! Jsme si jisti, že Vás zaujme i tento recept na tradiční vepřové maso se zelím, rajčaty a zeleninou té nejlepší chuti!