Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na hovězí guláš s brambory, zeleninou a kořením. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Hovězí guláš s brambory, zeleninou a kořením
Co budeme potřebovat:- 1 kg hovězího masa
- 100 ml oleje
- 2 cibule
- 1½ kg brambor
- 1 mrkev
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- list zálivu
- sůl a černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Nalijte olej do hrnce a postavte jej na oheň, aby se zahřál.
2. Mezitím nakrájejte maso na větší kousky, přidejte je na pánev a za stálého míchání je ze všech stran dobře opečte.
3. Nakrájejte cibuli na půlkolečka a mrkev na kolečka.
4. Do hrnce nalijte 2/3 šálku vody, vložte maso a duste ho na středním až mírném ohni, dokud se voda zcela neodpaří.
5. Přidejte cibuli a maso osmahněte na prudkém ohni.
6. Poté maso se zeleninou promíchejte a osmahněte.
7. Přidejte na čtvrtky nakrájené brambory a vše smažte dohromady asi 2 minuty.
8. Přidejte 2 bobkové listy, 200 ml vody, rajčatový protlak, sůl a černý pepř. Případně můžete přidat česnek.
9. Promíchejte, přikryjte pánev pokličkou, snižte plamen a vařte asi 35 minut, dokud brambory nezměknou.
Hovězí guláš podávejte posypaný petrželkou. Během chvilky máte naprosto vynikající pokrm!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na hovězí guláš zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Zapečené brambory s párky a zeleninou – Tip na rychlou a levnou večeři.