Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na salát s uzenou šunkou a zelenými fazolkami. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Salát s uzenou šunkou a zelenými fazolkami
Co budeme potřebovat:
- 400 g zelených fazolek
- 400 g uzené šunky (nebo vepřového pastrami)
- jedna cibule
- 3 vejce
- 3 nakládané okurky
- 3 lžíce majonézy
Cibulová marináda:
- ½ lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce 9% octa
- 100 ml vody
Jak budeme postupovat:
1. Zelené fazolky přidejte do hrnce s vroucí, mírně osolenou vodou. Vařte 2 minuty od okamžiku varu. Poté je přelijte pomocí sběrače do mísy se studenou vodou a nechte vychladnout. Tím získají pěknou a intenzivní barvu.
2. Vychladlé fazole přendejte do cedníku a nechte je chvíli oschnout.
3. Připravte marinovanou cibuli: Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky. Vložte do hluboké misky.
4. Přidejte cukr, sůl, ocet a horkou vodu. Promíchejte a nechte cibuli marinovat, zatímco budete připravovat ostatní ingredience.
5. Poté je vyjměte z marinády a dobře je rukama vymačkejte.
6. Připravte tenké omelety: Vejce rozklepněte do mísy, vidličkou ho rozšlehejte dohladka a přidejte do něj špetku soli.
7. Rozšlehaná vejce nalijte na rozehřátou pánev a rovnoměrně je rozetřete po povrchu (v případě potřeby pánev předem vymažte máslem nebo olejem). Smažte 30 sekund z každé strany.
8. Podobně připravte další 2 tenké omelety. Nechte je vychladnout. Pak je nakrájejte na dlouhé tenké proužky.
9. Uzenou šunku nakrájejte na dlouhé tenké proužky.
10. Nakládané okurky nakrájejte na šikmé plátky. Poté podlouhlé plátky nakrájejte na tenké podélné proužky.
11. Proužky šunky, omeletu, nakládanou okurku a marinovanou cibuli vložte do hluboké mísy. Přidejte zelené fazolky, sůl, mletý černý pepř podle chuti a majonézu. Velmi dobře promíchejte.
12. Salát přendejte na talíř a podávejte. Je barevný, neobvyklý a lahodný!
Doporučujeme vám vyzkoušet tuto pochoutku! Nebudete litovat!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na salát s uzenou šunkou a zelenými fazolkami i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: Lahodné smetanové těstoviny se šunkou a zeleným hráškem.