Uložte recept rychleji! Slavnostní a chutný salát z jednoduchých ingrediencí!

Skutečný kulinářský objev! Připravte si tento lahodný, rychlý a chutný slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou! Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou

Co budeme potřebovat:

  • 400 g vařeného hovězího masa
  • 1 červená cibule
  • 2 vejce
  • 2 nakládané okurky
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • sůl – podle chuti
  • 1-2 lžíce oleje (na smažení)
  • zelenina – pro dekoraci

Jak budeme postupovat:

1. Vejce rozklepněte do malé misky. Šlehejte metličkou nebo vidličkou do hladka a podle chuti osolte.

slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Rozpálenou pánev vymažte olejem. Nalijte na něj polovinu rozšlehaných vajec a rozetřete je do tenké, rovnoměrné vrstvy (jako palačinku). Omeletu smažte z obou stran tence, dokud není hotová.

slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Podobně postupujte i s druhou polovinou rozšlehaných vajec.

4. Nechte tenké omelety vychladnout. Pak je rozkrojte na poloviny a srolujte je do rolády. Nakrájejte je na tenké proužky.

slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Cibuli nakrájejte na půlměsíčky a osmažte ji na malém množství oleje, dokud nezměkne a nezačne hnědnout. Nechte vychladnout.

slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Proužky omelety a osmaženou cibuli vložte do salátové mísy.

7. Uvařené maso nakrájejte na krátké tenké proužky. Vložte je do salátové mísy.

slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Nakládané okurky nakrájejte na krátké tenké proužky. Vložte je do cedníku a počkejte, až z nich odteče přebytečná tekutina. Poté je přendejte do salátové mísy.

slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Přidejte zakysanou smetanu. Míchejte.

slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Salát ochutnejte. V případě potřeby trochu osolte.

11. Salát podávejte ozdobený snítkami čerstvé zeleně!

slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Roláda ze zakysané smetany – bez kynutí, rychle připravená a ještě rychleji snědená!