Skutečný kulinářský objev! Připravte si tento lahodný, rychlý a chutný slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou! Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou
Co budeme potřebovat:
- 400 g vařeného hovězího masa
- 1 červená cibule
- 2 vejce
- 2 nakládané okurky
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- sůl – podle chuti
- 1-2 lžíce oleje (na smažení)
- zelenina – pro dekoraci
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozklepněte do malé misky. Šlehejte metličkou nebo vidličkou do hladka a podle chuti osolte.
2. Rozpálenou pánev vymažte olejem. Nalijte na něj polovinu rozšlehaných vajec a rozetřete je do tenké, rovnoměrné vrstvy (jako palačinku). Omeletu smažte z obou stran tence, dokud není hotová.
3. Podobně postupujte i s druhou polovinou rozšlehaných vajec.
4. Nechte tenké omelety vychladnout. Pak je rozkrojte na poloviny a srolujte je do rolády. Nakrájejte je na tenké proužky.
5. Cibuli nakrájejte na půlměsíčky a osmažte ji na malém množství oleje, dokud nezměkne a nezačne hnědnout. Nechte vychladnout.
6. Proužky omelety a osmaženou cibuli vložte do salátové mísy.
7. Uvařené maso nakrájejte na krátké tenké proužky. Vložte je do salátové mísy.
8. Nakládané okurky nakrájejte na krátké tenké proužky. Vložte je do cedníku a počkejte, až z nich odteče přebytečná tekutina. Poté je přendejte do salátové mísy.
9. Přidejte zakysanou smetanu. Míchejte.
10. Salát ochutnejte. V případě potřeby trochu osolte.
11. Salát podávejte ozdobený snítkami čerstvé zeleně!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na slavnostní salát s vařeným hovězím masem a zeleninou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Roláda ze zakysané smetany – bez kynutí, rychle připravená a ještě rychleji snědená!