Krásně barevný nepečený sušenkový koláč s ovocem, jehož výroba vám zabere jen pár minut. Stačí smíchat ingredience a nechat dort ztuhnout! Pojďme na recept.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový koláč s ovocem bez pečení
Co budeme potřebovat:
- 300 g sušenek
- 400 g zakysané smetany (libovolný obsah tuku)
- jedna plechovka kondenzovaného mléka
- 100 g sušených švestek
- 100 g sušených meruněk
- 100 g rozinek
- 100 g vlašských ořechů
- 100 g arašídů
Jak budeme postupovat:
1. Připravte krém: Smíchejte smetanu a kondenzované mléko.
2. Očistěte pražené arašídy od skořápek. Vlašské ořechy nakrájejte na malé kousky (nesekejte je příliš najemno).
3. Nakrájejte sušené švestky a sušené meruňky na kousky.
4. Rozinky opláchněte teplou vodou a osušte je papírovými utěrkami.
5. Piškoty rozlámejte na malé kousky nebo použijte malé sušenky (tak jsme to udělali my). Vložte je do hluboké mísy.
6. Vmíchejte připravené ovoce a ořechy. Míchejte.
7. Přidejte smetanu. Míchejte.
8. Směs rovnoměrně rozetřete do formy vyložené potravinářskou fólií a pravidelně ji přitlačujte, aby v koláči nevznikaly velké mezery.
9. Přikryjte dort potravinovou fólií a dejte na 8 hodin do chladničky, aby ztuhl.
10. Poté ho vyklopte na talíř a odstraňte z povrchu potravinovou fólii.
11. Porcujte a podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na nepečený sušenkový koláč s ovocem zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také Zdravé rychlé ovesné řezy s čokoládou bez cukru, bez pečení a bez výčitek!