Osvědčený recept na marinovaná rajčata – sladká rajčata s velmi chutnou marinádou. Velmi dobře se uchovávají při pokojové teplotě a jsou skvělou přílohou k jídlu! Pojďme na recept.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Marinovaná rajčata
Co budeme potřebovat:
(PRO 1 1L SKLENICI):
- 500-600 g rajčat
- 1/4 papriky
- 1 stroužek česneku
- 3 bobule jalovce
- 4 zrnka černého pepře
- 1 bobkový list
- 1 květ kopru
- 1/2 lžíce 70% octa (1 lžička na 1 sklenici o objemu 1,5 l) nebo 25 ml 9% octa;
- 500 ml marinády
Na 1 l marinády:
- 25 g soli
- 35 g cukru
Jak budeme postupovat:
- Víčka vařte 4-5 minut. Sklenice vypláchněte sodou a poté je sterilizujte. Sterilizované sklenice přikryjte sterilizovanými víčky.
- Rajčata velmi dobře omyjte a poté je několikrát propíchněte párátkem v oblasti slupky, aby slupka nepraskla.
- Papriky omyjte, odstraňte jádro, semena a bílé žilky. Poté je nakrájejte na kousky.
- Bobkové listy a květy kopru blanšírujte 2 minuty.
- Na dno sklenic přidejte stroužky česneku, bobkové listy, květy kopru, bobule jalovce, zrnka černého pepře, kousky papriky, rajčata a nakonec další květ kopru. Sklenice zakryjte víčky.
- Přiveďte vodu k varu, naplňte sklenice a nechte rajčata 15 minut pod pokličkou.
- Připravte marinádu. Do vody přidejte sůl a cukr a zachovejte jejich poměr. Marinádu promíchejte a přiveďte k bodu varu.
- Vypusťte vodu ze sklenic a naplňte je vroucí marinádou.
- Přidejte ocet, sklenice zašroubujte, otočte dnem vzhůru, zabalte je do něčeho teplého a nechte je pomalu vychladnout.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na marinovaná rajčata i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na Tradiční vařená rajčata se zelím.