Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na masové karbanátky se syrem. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Díky vaječné a sýrové náplni jsou tyto masové karbanátky šťavnatější a chutnější než klasické. Pokud změníte náplň, získáte pokaždé nový pokrm!
Masové karbanátky se sýrem
Co budeme potřebovat:
Pro masovou směs:
- 700 g hovězího masa
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 2 krajce chleba (+ mléko – na namáčení)
- 1 nastrouhanou lžičku soli
- mletý černý pepř – podle chuti
Na nádivku:
- 2 vařená vejce
- 80 g sýra
- sůl – podle chuti
- 2-3 stroužky česneku
- 50 g měkkého másla
Pro obalení:
- 2 vejce
- 80 g zakysané smetany (80 g)
- 100 ml mléka
- 100-120 g mouky (+ na náplň)
- 1/3 lžičky soli
Ostatní: olej – na smažení.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte složení masa: Chléb natrhejte na kousky a zalijte mlékem. Nechte ho změknout a hydratovat.
2. Maso nakrájené na kousky, cibuli nakrájenou na kousky, stroužky česneku, chléb zbavený mléka a ručně vymačkaný projdou mlýnkem na maso.
3. Podle chuti přidejte sůl a mletý černý pepř. Vzniklou směs dobře promíchejte a prohněťte, několikrát s ní poklepejte o stěny mísy.
4. Připravte náplň: nastrouhejte vařená vejce a sýr na malém struhadle. Přidejte česnek prolisovaný lisem na česnek, sůl podle chuti a měkké máslo. Velmi dobře promíchejte.
5. Vytvarujte směs: Naberte lžíci masovou směs a vytvarujte z ní kulatou placičku.
6. Do středu dejte lžíci náplně.
7. Poté slepte okraje k sobě tak, aby zcela zakryly náplň, jako byste tvarovali paštiku. Rozplácněte ji mezi dlaněmi a vytvarujte ji do podlouhlého tvaru.
8. Stejným způsobem vytvarujte všechny naplněné zbytky.
9. Připravte směs na obalení: Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte mléko, sůl a zakysanou smetanu. Dobře promíchejte metličkou.
10. Přidejte prosátou mouku. Míchejte metličkou do hladka. Směs by měla mít konzistenci tekutého krému.
11. Každou placku obalte v mouce, pak ji namočte do směsi a položte na rozpálenou pánev, do které jste nalili přiměřené množství oleje.
Můžete je také obalit v mouce, namočit do rozšlehaného vejce a znovu obalit ve strouhance nebo mouce.
12. Smažte karbanátky na vysokém ohni z obou stran do zlata.
13. Osmažené karbanátky přendejte na plech.
14. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
15. Podávejte s oblíbenou polevou! Díky nádivce a obalování získají karbanátky speciální chuť a vůbec se nepodobají těm klasickým!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na masové karbanátky se sýrem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Jogurtové placky se sýrem: Skvělá alternativa za obyčejný chléb!